reserveren/contact
Reserveren?

Gnocchi

12 februari 2020

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedelGnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas

De laatste tijd zie je op steeds meer plekken dat gnocchi geserveerd wordt. Er zijn ook al gnocchi restaurant in opkomst.

Een trend?

Geen idee. Maar, gnocchi zijn gekookt, maar zeker ook gebakken, erg lekker. Bij Rosa serveren we gnocchi met pesto en courgette. Heerlijk!

categorie: Pasta

Auteur: Rosa