reserveren/contact
Reserveren?

Tiramisu

15 september 2020

Tiramisu is een dessert dat van oorsprong uit Italië komt. Het nagerecht bestaat uit suiker, eieren, mascarpone, koffie, likeur en lange vingers.

Misschien wel het lekkerste Italiaanse dessert. Opgebouwd uit meerdere lagen, de onderste laag bestaat uit biscuit, doordrenkt met de afgekoelde koffie en een likeur naar keuze. Daarbovenop komt een laag van mascarpone, eieren en suiker. Op deze manier kan het toetje laag voor laag worden opgebouwd. Op de bovenste laag wordt nog wat cacaopoeder gestrooid en dan is het toetje af.

 

Er bestaan verschillende variaties op de tiramisu, zo kunnen de eieren vervangen worden door slagroom en kan men voor de lange vingers ook andere soorten biscuit of cake kiezen. Ook kunnen er verschillende soorten likeur in het dessert worden gebruik, zoals Amaretto, Tia Maria, rum en whisky.

Maak me blij

Tiramisu kan echter ook zonder de likeur worden gemaakt, omdat de herkenbare smaak vooral door de koffie, mascarpone, cacao, lange vingers en het ei wordt bepaald. De naam tiramisu zou iets als ‘beur me op’ of ‘maak me blij’ betekenen.

categorie: Dolci

Auteur: Rosa